07/06/2006

06 JUNI: VALLEY OF FIRE - ZION NATIONAL PARK:

06-06-06 … 666 … het getal van de duivel … daar ging het over in de talkshow van Jay Leno op televisie. Geen zorgen, met ons gaat het nog allemaal heel goed.
Na een stevig ontbijt Amerikaans ontbijt in het casino, ze waren trouwens nog steeds aan het gokken, was het tijd voor een plons in het openluchtzwembad op de vijfde verdieping.
Na de welgekomen verfrissing was het tijd om te vertrekken naar Valley of Fire.
Valley of fire is een State Park dat gelegen is ten noorden van Las Vegas. Het is mooi park met roodkleurige rotsen en  historische wandtekeningen van de indianen, het was er zeer mooi en … zeer warm (110 graden farnheit of zo’n 44 graden celcius in de schaduw).
Na een kort bezoek en een mooie wandeling was het tijd om door te rijden naar Zion.
Zion is een National Park met indrukwekkende rotsformaties en een mooie canyon die bereikbaar is met een shuttle bus. Na een bezoekje aan Weeping Rock was het tijd om door te rijden naar Bryce Canyon.
Omstreeks 21:00 uur zijn we aangekomen na een lange dag rijden maar met steeds wisselende en indrukwekkende landschappen.

De eerste kennismaking met het westen van de USA was positief.

sized_redrock
Groepsfoto in de Valley of Fire, vuurrood gesteente 
sized_jeep

Onze huurwagen, een Pontiac Torrent 3500, met een zes cilinder onder de kap, amaiiiiiii wat een bak. Had amper 7000 Km. op de teller. 

sized_zion
Groepsfoto aan de ingang van het ZION National Park 
sized_zion2
De natuur, onmenselijk schoon en ongeschonden 
sized_zion3
In welke richting je ook keek, het beeld bleef geweldig

15:42 Gepost door Dominique - Jorn - Stef | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.