21/06/2006

19 JUNI: LAS VEGAS FIRE DEPARTMENT - HOOVER DAM:

 

We zijn de dag begonnen aan het zwembad, maar wegens de hoge temperaturen in de zon hebben we het niet lang volgehouden. Dan maar naar Fire Station 1 van het Las Vegas Fire Department. Station 1 is de hoofdkazerne en we werden weer zoals altijd heel vriendelijk ontvangen. Wij hadden weer geluk vandaag, Las Vegas Fire Department telt 500 manschappen waarvan 12 vrouwen, en wij kregen een rondleiding van Kelly, een knappe blondine. In Station 1 zijn permanent 22 manschappen aanwezig en draaien een 24 uren shift. Ze heeft ons de verschillende trucks laten zien in de wagenhal en hare persoonlijke favoriet was de ladderwagen (zo’n truck met vanachter een bak op om te sturen). Na een foto van ons met haar erbij natuurlijk zijn we doorgegaan naar de Hoover Dam. De Hoover Dam is gelegen op zo’n 50 kilometer van de strip. Na het stadje Boulder City, waar je een prachtig zicht hebt op Lake Mead, en een controlepunt voor de voertuigen (ze zijn nog steeds bang voor terroristische aanslagen) kwamen we aan bij de dam waar de temperatuur alweer 48 graden was in de schaduw. De dam zelf is 222 meter hoog en werd in 1935 door president Roosevelt geopend. In die tijd was het de grootste ter wereld. De opzet van de dam was het voorkomen van overstromingen veroorzaakt door de onvoorspelbare Colorado rivier en het leveren van electriciteit aan Nevada, Arizona en California. De dam is ook de grens tussen de Staten Nevada en Arizona. Op de terugweg zijn we nog even gestopt aan de Little White Wedding Chapel voor een leuke foto en dan was het weer tijd voor het zwembad. ’s Avonds zijn we dan naar de Stratosfeer geweest, dit is een hotel met een hoge toren van 345 meter hoog met daarop een mooi uitzicht over de bruisende stad en 3 extreme attracties op een hoogte van 345 meter. Dat moesten we natuurlijk ook eens proberen. De 3 attracties zijn: de big shot waar je met eensnelheid van 72 kilometer per uur 50 meter de lucht in wordt gecatapulteerd, de xscreme wat een karretje op een rail is die je met een hoge snelheid 20 meter over de rand schiet en de insanity wat een soort draaimolen is  die eerst een stuk voorbij de rand gaat en dan 3 minuten begint te draaien. Wel, het was de moeite, maar toen we daarboven in de wachtrij stonden dachten we toch alle drie: waar zijn we toch weer aan begonnen.
Op deze website kan je de attracties bekijken: http://www.stratospherehotel.com/las_vegas_stratosphere_r...
De laatste avond Las Vegas hebben we weer afgesloten in Circus Circus waar we wel 6 keer de laatste hebben gedronken. Op het einde kregen we zelfs nog een rondje van de zaak. Leuk was dat, maar het gevolg was wel dat we nog maar één uur konden slapen vooraleer we moesten opstaan voor onze terugreis. Ja, Las Vegas was weer leuk en eigenlijk veel te kort, het was mijn vierde keer en het zal zeker niet de laatste zijn, voor de anderen was het hun eerste kennismaking en ze vonden het ook geweldig.
sized_vegasfire
Samen op de foto met onze gids "Kelly" in het Las Vegas Fire Department
 
Gepattenteerde patch van het Las Vegas Fire Department
sized_dam
Foto van de zwaar bewaakte "Hoover Dam"
sized_firedept_dam (16)
Las Vegas vanop een hoogte van 345 meter
sized_firedept_dam (11)
Ik zou er de elektriciteitsrekening niet willen betalen

13:29 Gepost door Dominique - Jorn - Stef | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fire department LAS VEGAS Is dit voor publiek altijd toegankelijk of dien je voor bezoek iets vooraf te organiseren ... ?

Ron

Gepost door: Ron | 15/03/2009

De commentaren zijn gesloten.