06/09/2007

MAANDAG 03 SEPTEMBER ( LAS VEGAS )


Las Vegas, de lichtstad, waar jaarlijks ongeveer 32 miljoen bezoekers komen heeft de grootste hotels ter wereld. Het is het mekka voor de gokkers, een groot pretpark en het is de meest geflipte stad van de Verenigde Staten die je gezien moet hebben.
Ons hotel (Riviera) ligt aan de Strip (Las Vegas Boulevard) die de stad van Noord naar Zuid doormidden snijdt. De boulevard werd zo genoemd omdat je riskeerde(en nog altijd) er ook nog je laatste hemd te verliezen nadat je bij het gokken al alles was kwijtgespeeld.
Wij, nog vermoeid van de lange reisdag, zijn de dag begonnen aan het zwembad. Ondanks dat het al september is, is de temperatuur hier dagelijks toch nog meer dan 40 graden. Las Vegas bevind zich dan ook in het hart van een uitgestrekt woestijgebied.
Na het zwembad zijn we gaan shoppen in een reusachtig winkelcentrum (Belz Factory Outlet World). Door de lage dollarstand kun je hier als Europeaan echte koopjes doen in winkels met merkkledij, een t-shirt van Nike kun je hier bijvoorbeeld kopen voor zo’n 10 Euro.
Na het winkelcentrum was het de bedoeling dat we een kijkje gingen nemen bij de Hoover Dam, de reusachtige stuwdam van 222 meter hoog die gebouwd is voor het voorkomen van overstromingen, veroorzaakt door de onvoorspelbare waterstijgingen van de Colorado rivier, en het leveren van electriciteit aan Nevada, Arizona en California. Maar door het drukke verkeer zijn we er niet geraakt en zijn we gaan zwemmen in Lake Mead, het grote stuwmeer net voor de dam. Het water was heerlijk en het was er ook redelijk druk omdat de Amerikanen een dagje vrij hadden met Labour Day.
Na het zwemmen zijn we nog even gestopt op enkele view points langs het mooie meer. En dan, bij het Sunset view point liep het mis… Nadat we alle drie uitgestapt waren bleek dat onze auto gesloten was en dat de sleutels nog op de zetel in de auto lagen. De reservesleutels lagen in het hotel, gsm’s en telefoonnummers van Alamo (de huurmaatschappij) lagen in de auto. Gelukkig kwamen we even later een vriendelijk Nederlands koppel tegen die me een lift hebben gegeven naar de parkingang van Lake Mead recreation area waar de rangers iemand van een takelmaatschappij hebben opgebeld voor het openen van onze deur. Even later is dan Big John van de gelijknamige takelmaatschappij onze deur deskundig komen openmaken. De prijs was wel 80 dollar, maar daar hebben we nog de helft van kunnen recupereren via de verzekering van Alamo.
Terug in Las Vegas zijn we eerst naar Fremont Street geweest in Downtown voor de Fremont Street Experience te zien. De straat is overdekt met een reusachtig mechanisch gewelf van 27 meter hoog, 416 meter lang en is bezaaid met 2,1 miljoen lampjes die bestuurd worden door computers en dat geeft een fabelachtige cybershow die om het uur vertoond wordt.
Na Fremont Street zijn we terug naar het hotel geweest en na een verfrissende douche hebben we straat  overgestoken naar de bar van het Circus Circus hotel waar we iets te lang zijn blijven hangen… het bleek al licht te zijn toen we daar terug buiten kwamen.
 dag2_1
 Foto van onze huurwagen naast Lake Mead.
 dag2_2
 Ook de vissen in het Lake Mead stuwmeer hadden honger.
 dag2_3
 Foto aan het Lake Mead stuwmeer tijdens de magische sunset.
 dag2_4
 Foto van de mooie zonsondergang na ons sleutelavontuur van vanmiddag
 dag2_5
 Video projectie in de bekende Fremont Street, in aangepaste brandweerversie

06:22 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.