07/09/2007

DONDERDAG 06 SEPTEMBER (SANDY - HILL AFB - JACKSON)

Vandaag om 08 uur opgestaan. De ochtendkrant lag al gereed aan de ingang van onze kamers,qua netheid en service zit het hotel wel goed. Het ontbijt was eveneens inbegrepen en het was zelfs zeer goed naar Amerikaanse normen, er was voldoende variatie en keus.
Vandaag weer een verbindingsrit van zo’n 6 uren van Sandy naar Jackson dat gelegen is aan de Zuidingang  van Grand Teton National Park.
Maar eerst een stop bij Hill Airforce Base waar ik een afspraak had met Didier, een collega van de luchtmacht die voor 5 jaar op Hill Airforce Base een verbindingsman is tussen de Amerikanen en de Belgische Luchtmacht en dit vooral voor aankoop en herbevoorrading van stukken voor C-130 en F-16.
Hill Airforce Base is gelegen ten Noorden van Salt Lake City tussen Layton en Ogden. Het is een immens grote basis waar meer dan 20.000 mensen werken. Op de basis staan F-16’s,     A-10’s en er worden C130’s en zelfs F-22’s onderhouden. Ook is het een grote depot voor herbevoorrading en worden er zelfs raketten ontmanteld.
We hadden afgesproken aan de ingang bij het visitors centrum die we dan ook zonder problemen hadden gevonden maar het was wel de verkeerde ingang. Wij stonden aan de zuid-ingang en we moesten aan de west-ingang zijn. Uiteindelijk was dat wel geen probleem en Didier is ons daar dan ook komen oppikken.
Na een ritje dwars door de basis zijn we naar het bureel van de Belgen geweest waar ik nog een bekende tegenkwam, namelijk Stefan die daar als kapitein is tewerkgesteld.
Na wat uitleg over de basis en het werk van de Belgen zijn we een broodje gaan eten in de BX, de taksvrije winkel op de baisis waar we ook kennis gemaakt hebben met de vrouw van Didier. Het was leuk om te horen dat ze het daar naar hun zin hadden in het verre Utah, ver weg van hun familie in België. Nu, ik moet wel zeggen dat ze daar leven in een schitterende omgeving in de nabijheid van de bergen met s’zomers altijd hoge maar toch draaglijke temperaturen en s’winters de mogelijkheid om te skiën in hun eigen achtertuin.
Na het eten nog snel een groepsfoto bij een F-4 Phanton bij het Hill Airforce museum. Dit museum is gelegen langs Highway 15 en is gratis toegankelijk. Didier en Stefan zijn dan terug gaan werken terwijl wij op ons gemakje het museum bezocht hebben.
Het was wel de moeite, buiten stonden verschillende grote vliegtuigen waaronder een B-52 en een B-1 bommenwerper en binnen stonden nog eens verschillende oude en nieuwe vliegtuigen in een perfecte staat.
Daarna terug Highway 15 op naar het noorden die we na 3 uur rijden verlaten hebben om via binnenwegen naar Jackson te rijden. De route liep door verschillende Nationale bossen en was wel de moeite waard, dat belooft voor morgen dus.
Grappig was dat we onderweg zijn moeten stoppen voor verschillende dieren op de weg, een stier, een paard en zelfs een kudde schapen, hoeveel het er waren weten we niet, Jorn zal ze deze nacht wel eens tellen, maar het waren er in ieder geval meer dan 1000.
Rond  half zeven zijn we dan aangekomen in Jackson. Nadat we nog even inkopen zijn gaan doen in de lokale supermarkt zijn we naar ons hotel gereden. Het hotel (Days Inn) was weer in orde met zelfs microgolf en frigo op de kamer.
Jackson is gelegen op 2000 meter hoogte en dat merken we aan de temperaturen, maar voor de rest is Jackson een klein gezellig bergstadje dat omgeven is door bergen, de toppen zijn voorlopig nog maar 2600 meter hoog maar morgen zal dat wel snel veranderen.
 
 dag5_1
Samen op de foto met Didier en Stef voor een F-4 Phantom van het Hill Air Force Museum
 dag5_2
Foto in het Hill Air Force museum, waar reeds een F-16 staat, en nog vele andere vliegtuigen
 dag5_3
Nose-art op een B-17 Bommenwerper, die tijdens WWII missies boven Europa vloog
 
   
 dag5_4
Onderweg naar Jackson, kwamen we een héél lawaaierige en geurende wegversperring tegen

08:40 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Man man man...de kriebels komen weer zo naar boven als ik hier de verhalen lees.... Nog een dikek week en ik ben ook weg naar de States maar intussentijd zal ik jullie dagelijks blijven volgen. Bedankt voor de foto's en de prachtige verslaggeving!

Gepost door: Carl | 07/09/2007

De commentaren zijn gesloten.