09/09/2007

VRIJDAG 07 SEPTEMBER 2007 GRAND TETON NATIONAL PARK

Het was gezellig druk bij het ontbijt in het hotel, we zitten hier kort bij twee Nationale Parken en dat hebben we gemerkt aan de drukte in het hotel. Buiten was het redelijk fris, we zitten hier met temperaturen van juist boven het vriespunt tijdens de nacht en overdag maximum 20 graden.
Vandaag dus Grand Teton National Park, dit is een bergketen in de Rocky Mountains met toppen tussen 3500 en 4197 meter hoog. Het park werd in 1929 opgericht en de naam komt eigenlijk van “téton”, het Franse informele woord voor borst. Jorn had dus uiteindelijk nog gelijk met zijn ‘grote tieten’…
We zij het park niet binnengereden via de hoofdingang maar wel via het Granite Canyon Entrance Station waar het minder druk en zeker zo mooi is. Direct na de ingang volgde al een onverharde weg van zo’n 5 km waar we natuurlijk van genoten met onze 4x4.
Na ongeveer 10 km volgde de eerste verrassing… namelijk een beer die de weg wilde oversteken. Het was een zwarte beer en hij was nog meer geschrokken van ons dan wij van hem zodat hij onmiddellijk rechtsomkeer maakte nog voordat wij een foto konden nemen. We hadden dan wel geen foto, maar we hadden tenminste wel een beer gezien.
Na onze onverwachte ontmoeting zijn we via een hoofdweg van het park naar Jenny Lake gereden, onderweg wel natuurlijk even gestopt aan de vele schitterende vieuwpoints.
Bij Jenny Lake hebben we een shuttle boot genomen om het meer over te steken voor een bezoek aan de Hidden Falls en Inspiration Point. De normale prijs voor een boottripje heen en terug was 9 dollar, maar dankzij de military discount moesten we maar 5 dollar betalen. Stef en ik kregen korting met onze militaire passen en Jorn kreeg korting met zijn brandweerpas.
Na een leuk boottochtje van zo’n 10 minuten waren we aan de overkant van het meer en hebben we te voet de twee punten bezocht. Inspiration point was het verst en was zo’n 1 mijl stappen, beide punten waren de moeite waard om te bezoeken.
We waren nog maar pas terug in de auto en een kleine regenbui kwam de pret even bederven, maar gelukkig was dat maar van korte duur.
 
 dag6_1
 Samen aan de ingang van het Grand Teton National Park
 
 dag6_2
We hadden deze dag een prachtige lucht in het park
 
 dag6_3
 Mooie blik op Lake Jenny
 
 dag6_4
 Een van de vele watervallen in het park
 
dag6_5
 Eruptie van de "Old Faithfull", de meest voorspelbare geiser in het Yellowstone NP

19:09 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

bericht voor de Belgen Voila, hier in bree zitten de opendeurdagen erop! Alles is perfect gelopen, en massa volk dankzij het droge weer en af en toe een flinke streep zon. De voorziene tonnen bier waren in de vroege avond dan ook snel op... Waarop we moesten overschakelen op gewoon fleskes.

Alle demo's zijn perfect verlopen met als hoogtepunt om 18.00 het huisje! En jawel: een VUURZEE, amai... De caravan hebben we ook mee opgestookt langs het "huis"

Veel materiaal van vreemde korpsen zoals Brussel, Zaventem, Regionale brandweer Weert, Defensie met in totaal 5 voertuigen...

Alles is zonder enig meningsverschil gelopen en iedereen was zeer tevreden.

Ik hoop dat jullie het daar naar u zin hebben, maar als ik deze verhalen zo lees twijfel ik daar geen seconde aan.

Greetz & see you @ the next message.

PS: Berichtje voor stef: mijn lens 100 - 400 komt vandaag aan.

Ben.

Gepost door: Ben | 10/09/2007

beste
ik ga met n vriend op 13 juni naar amerika om er 3 weken te fietsen van salt lake city naar yellowstone en grand teton en terug....we vinden hier geen redelijk gedetaillerde wegenkaart van de regio (met kleinere wegen om op te fietsen)...zou jij ons kunnen helpen....zo ja, dan graag n mailtje waarvoor dank bij voorbaat.
en o ja....klopt dit dat je via een telefooncel 'connected' kan bellen zodat de thuisblijver betaald ?....zo ja, hoe werkt dit precies...
en zijn er voldoende motels in de regio ?

nogmaals dank bij voorbaat voor de moeite
groetjes

patrick

Gepost door: patrick | 23/04/2008

De commentaren zijn gesloten.