11/09/2007

MAANDAG 10 SEPTEMBER 2007 ( WEST YELLOWSTONE - MOUNTAIN HOME )

Vandaag terug koffers pakken en op weg naar Idaho. Het had flink gevroren deze nacht want de ruiten van onze auto waren bevroren. Bij het ontbijt zagen we mensen die het park waren binnengekomen via de oostelijke ingang (wij via de zuidelijke en westelijke ingang) en ze hadden zelfs grizzly beren gezien. Jammer dat wij die niet hebben gezien, maar wij hebben toch nog een zwarte beer gezien, en nee, zijn naam was niet teddy !
Vanuit West Yellowstone hebben we highway 20 genomen naar Idaho Falls. Onderweg veranderde het landschap van bergen met dennenbomen naar een dorre prairie met de bergen alleen nog maar op de achtergrond. Onderweg ook nog even de highway patrol in actie gezien die in de middenberm stond met de speedgun, je kan je hier maar beter aan de snelheid houden.
Op de luchthaven van Idaho Falls hebben we dan onze wagen omgewisseld. Onze nieuwe wagen is hetzelfde type, namelijk een chevrolet trail blazer, maar dan een luxe uitvoering met lederen zetels, automatische airco, zetelverwarming en tal van andere snufjes. We mogen dus niet klagen. In Idaho Falls hebben we ons niet lang opgehouden en we zijn dan doorgereden naar “Craters of the Moon’.
‘The surface of the moon as seen through a telescope” zo werd deze plek genoemd in een artikel in National Geographic in het jaar 1923. In 1924 werd dan Craters of the Moon National Monument opgericht. Alhoewel de kraters op de maan veroorzaakt zijn door de inslag van meteorieten zijn de kraters van Craters of the Moon van vulkanische oorsprong. Het begon allemaal 15.000 jaar geleden en de laatste uitbarsting was 2.000 jaar geleden.
Het park zelf is een 7 mijl lange loop die met de auto gedaan kan worden, de inkom is 8 dollar per voertuig en je kan enkele trails doen dwars door de gestolde lavastromen.
In het park hebben we ook onze pizza van gisteren opgegeten…en, die Amerikanen waren zich maar aan het afvragen waar wij toch die pizza vandaan hadden gehaald want er was daar in de verste verte geen dorp te bespeuren.
Zelf hebben we 2 kleine trails gedaan. We hebben de Inferno Cone beklommen en we zijn de Boy Scout Cave gaan bezoeken.
Dan hebben we nog een kleine omweg gemaakt naar Twin Falls om even een stop te doen op de brug over de Snake River. Hier heb je een mooi zicht over de canyon van de Snake River en kun je ook de plaats zien waar Evel Knievel, de stuntman, de canyon indook.
Het hotel, Best Western Foothills Motor Inn, was weer in orde en we hebben nog genoten van het mooie zwembad. Aan het zwembad stond ook een barbecue en daar hebben we dan ook gebruik van gemaakt… het avondmaal was steak en worst op de barbecue. Nicki, een kennis uit Boise, de hoofdstad van Idaho, was even goedendag komen zeggen en het was best gezellig daar aan het zwembad.
Morgen een verbindingsrit van Mountain Home (Idaho) naar Prineville (Oregon).
 
 dag9_1
 Foto van onze nieuwe auto
 
 dag9_2
 Samen aan de ingang van het Craters Of The Moon National Monument
 
 dag9_3
 Lekker de rest van de pizza van gisteren oppeuzelen, zo groot was hij.
 
 dag9_4
 Foto van het landschap gevormd door de lavastromen.
 
 dag9_5
 Samen op de foto in een ondergrondse grot of Cave
 
 dag9_6
 Samen bovenop de Inferno Cone

08:32 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Geen beren gezien? Jongens toch ge had u preventie ingesmeerd zeker. Als ge niet weet met wat zal Jorn u dat wel eens uitleggen. Nog een goei vakantie he gasten.

Greetz

Gepost door: Bouts | 11/09/2007

Hoi Stef, véél plezier ginds hé en vooral mooie foto's ;-)

Jongens, hou u warm daar !!!

Grtz
Luc

Gepost door: Luc Molemans | 11/09/2007

De commentaren zijn gesloten.