11/09/2007

ZATERDAG 08 SEPTEMBER 2007 YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Vandaag de eerste volledige dag in Yellowstone National Park. Dit is het oudste nationale park van de Verenigde Staten (1872) en strekt zich uit over de grenzen  van de staten Wyoming, Idaho en Montana. De naam Yellowstone (gele steen) komt van de prachtige rotswanden van gele zandsteen van de Yellowstone rivier.
In de zomer van 1988 werd een derde van het park in de as gelegd door grote bosbranden die ontstaan waren door vonken van blikseminslagen tijdens zware onweders.
In het park zijn spectaculaire natuurfenomenen te zien zoals geisers, stollingsbassins, stomende gas- en dampbronnen, veelkleurige meren, modderpoelen,… alles is constant in beweging, rookt, spuwt bij hoge temperaturen, maakt lawaai en laat een indringende zwavelgeur achter.
Het park bestaat uit twee grote loops waarvan wij vandaag de zuidelijke hebben gedaan. Na het ontbijt waren we omstreeks 9 uur al op weg. Onze eerste stop was weer bij de prachtige zeearend, die hoog in een boom netjes poseerde voor de vele fotografen. Na een bezoekje aan enkele geisers zijn we naar de Grand Canyon van Yellowstone gereden, een canyon van 38 km lang, 250 tot 400 m diep en tot 1,2 km breed. Beneden in de Canyon de Yellowstone rivier en 2 watervallen, de Lower Falls (100 m) en de Upper Falls (30 m). Vanuit de verschillende viewpoints hadden we een schitterend zicht op de watervallen en via een pad zijn we tot bij de voet van de Lower Falls geweest. Aan de watervallen hebben we ook onze broodjes opgegeten die we s’morgens in de supermarkt hadden gekocht.
Daarna zijn we naar Lake Yellowstone gereden, dit is het grootste bergmeer (hoogte 2357 m) van Noord Amerika en het is eigenlijk een met water gevulde vulkanische krater.
Op de terugweg naar het hotel zijn we nog een paar keer gestopt voor een foto van de vele bizons en elanden in het park.
In het hotel hebben we dan ook nog eens gebruik gemaakt van het zwembad en de jacuzzi.
Voor het eten, er stond weer steak op het menu, zijn we dan nog even gaan shoppen in het gezellige stadje en heeft Jorn uiteindelijk zijn hoed gekocht waar hij al 2 jaar op zoek naar was. De dag hebben we uiteindelijk afgesloten in een gezellige bar van een hotel in de buurt waar het een avond was in Hawaï-stijl en blijkbaar hebben ze in Hawaï Budweiser in Pitchers.
 
 dag7_1
 Foto aan de ingang van het Yellowstone National Park
 
 dag7_2
 Foto van het Amerikaanse staatssymbool, de Bald-Eagle of Zeearend
 
 dag7_3
 Deze kleine vriend kwam ons helpen met de boterhammen
 
 dag7_4
 Foto van één van de vele warmwaterbronnen met hun cristalheldere water.
 
 dag7_5
 Foto van de Yellowstone river
 
 dag7_6
 Een van de buffalo's stak net voor ons plots de weg over.

07:42 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.