11/09/2007

ZONDAG 09 SEPTEMBER 2007 YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Vandaag de tweede dag Yellowstone National Park. Stef en Jorn zijn om 5 uur s’morgens vertrokken om de zonsopgang te zien aan de watervallen van Yellowstone rivier in de Grand Canyon van Yellowstone, dit was toch wel een tripje van 1,5 uur om er te geraken met de auto. Ik had gisteren, na het bekijken van het weerbericht, al besloten om niet mee te gaan. De zonsopgang hebben ze jammer genoeg niet kunnen zien omdat het bewolkt was. Het was er heel koud zo vroeg op de dag, maar het was er toch gezellig naar ’t schijnt.
Toen ze terugkwamen was er een probleem met de auto, het raam rechtsvoor stond open en ging niet meer dicht omdat het mechanisme in de deur stuk was. Ze hadden van alles geprobeerd, maar er bleef een opening van zo’n 5 centimeter en dat moest dus hersteld worden. Na een telefoontje aan de 24 uren service van Alamo (het verhuurbedrijf) hebben we kunnen regelen dat we morgen onze wagen kunnen wisselen in Idaho Falls, het dichtsbijgelegen verhuurcentrum van Alamo. De opening in het raam hebben we voorlopig dicht geplakt met duck-tape die we gekocht hebben in een winkel voor vismateriaal.
Ondertussen hebben we ook nog een poging gedaan om onze weblog aan te passen  maar dat lukte niet zo goed, we hebben wel internet op de kamer maar de verbinding is te slecht om de blog aan te passen.
Rond de middag zijn we dan terug vertrokken naar het park om de noordelijke loop te doen. Het weer was niet zo goed, het was bewolkt en koud en we hebben zelfs sneeuwbuien gehad. Gelukkig is het in de loop van de namiddag iets beter geworden.
Onze eerste stop was Mammoth Hot Springs, dit zijn warmwaterbronnen in witte kalksteen in de vorm van terrassen, het lijkt een beetje op Pamukala in Turkije.
Daarna hebben de het Blacktail Plateau Drive gedaan, dit is een 6 mijl lange zandweg over een schitterend plateau dat een beetje op Schotland lijkt.
Na het plateau was het de beurt aan Tower Fall een 40 m hooge waterval met fijne naaldrotsen die van de rotswanden zijn losgekomen die boven de waterval uitsteken. Daar zijn we ook nog een groepje Belgen tegengekomen die een begeleide rondreis deden in het noorden van de Verenigde Staten.
Via een schitterende bergpas op Mount Washburn en Canyon Village zijn we dan teruggereden naar ons hotel in West Yellowstone.
s’Avonds hebben we het rustig gehouden… even wat shoppen in het stadje, grappig was dat we een bordje zagen met een boze beer erop en waar op stond: “In Yellowstone not all bears are named teddy”.
Als avondmaal hadden we besloten op pizza te eten,en wat voor een pizza. We bestelden alle drie een medium pizza en we kregen die nog maar voor de helft op, morgen dus de overschot voor lunch.
Morgen vertrekken we naar Idaho en gaan we terug naar het westen. Terug naar lager gelegen gebieden en terug naar de warmte en richting Californië, achter een paar dagen geen beren meer maar wel pelikanen en dolfijnen…
 
 dag8_1
 Vandaag zat hij opnieuw op ons te wachten, alweer een lucky shot van de Bald Eagle
 
 dag8_2
 Foto van Lake Yellowstone
 
 dag8_3
 Foto van de mooie Lower Falls.
 
 dag8_4
 Foto van de Yellowstone Grand Canyon met het gele gesteente (Yellow Stone)
 
 dag8_5
 Foto van een jonge elk.

08:03 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hoi Stef Hoi Stef het gaat je daar blijkbaar goed, kan eindelijk wat zien van je mooie foto's (of van de anderen). Kijk reikhalzend uit naar je terugkomst dat we kunnen bijpraten en dat ik vooral je foto's kan bekijken ;-)

Is het de moeite om geheugenkaartje in Amerika te kopen ?

groetjes
Luc

Gepost door: Luc Molemans | 11/09/2007

Hoi Luc,

Bedankt voor je reactie.
De geheugenkaartjes zijn hier niet véél beterkoop hoor, en bovendien de garantie dan hé.
Ik heb hier in ieder geval nog geen koopjes gezien op gebied van fotografie. Maar wij zitten dan ook nog niet in de grote steden. Dat is pas voor over enkele dagen. Ik zal eens uitkijken.

Groeten,

Stef

Gepost door: Stef | 12/09/2007

Elk not Moose Mooi reisverslag, maar ik moet jullie toch even corrigeren op die laatste foto: dat is namelijk een elk ... moose heeft een bijna zwarte vacht en langere snuit :)

Gepost door: Kevin | 17/09/2007

Bedankt Kevin Hoi Kevin,

Inderdaad je hebt gelijk, het is een Elk.
Het is bij deze recht gezet.

Groeten,

Stef

Gepost door: Stef | 01/10/2007

De commentaren zijn gesloten.