12/09/2007

DINSDAG 11 SEPTEMBER 2007 ( MOUNTAIN HOME - PRINEVILLE )

Vandaag is het 11 september, iedereen zal zich deze datum wel herinneren, zeker hier in Amerika. Vandaag is het precies 6 jaar geleden dat terroristen 4 vliegtuigen kaapten en ze lieten crashen in het World Trade Center van New York, in het Pentagon in Washington en één in  de velden van Pennsylvania.
Nicki, die gisteren op bezoek was, was al aan het werk toen wij opstonden. Ze werkt als verpleegster in de privé en heeft, net als de meeste Amerikanen, maar 12 dagen verlof per jaar… het is zo slecht nog niet bij ons in België. De Amerikanen verdienen wel meer dan wij, maar ziekteverzekering en pensioen dat moeten zij allemaal zelf regelen.
Het ontbijt in het hotel zelf stelde niet veel voor, er waren alleen wat droge koekjes. Wel kon je voor 4,5 dollar een bon kopen voor in AJ’s restaurant langs het hotel een all you can eat ontbijtbuffet te nemen. Dat hebben we dan ook gedaan en het was de moeite waard, er was voldoende keuze en er was zelfs veel fruit en dat zijn we hier nog niet dikwijls tegengekomen.
Grappig om te zien was wat die Amerikanen allemaal s’morgens eten, het is niet verwonderlijk dat hier zoveel dikke mensen rondlopen.
Vandaag dus een lange rit voor de boeg… toen we de gps instelden zagen we dat het zo’n 550 km was en dat het meer dan 7 uur rijden was. Het eerste stuk was over de highway en dat ging redelijk vlot. Het tweede stuk, in Oregon, was voor een groot deel in de bergen en met een speed limit van 55 mijl en dat ging niet zo vlotjes. Wel was de omgeving mooi, er waren verschillende stukken door Nationale bossen en heerlijke FJR-wegen door de canyons van de bergen. De naam FJR-weg komt van Stef en Jorn die beide een Yamaha FJR hebben, dat is zo’n ding op twee wielen met 143 pk waar je heerlijk mee door de bocht kunt scheuren.
Oregon is een groene staat met veel landbouw en veel ranches met vee. Grappig is hier dat je niet zelf mag tanken, vraag me niet waarom, maar er is hier altijd service aan de pomp. Tanken is hier overal anders. In het zuiden moet je eerst vooraf gaan betalen of tanken met een kredietkaart en in het noorden moet je eerst tanken en dan pas betalen.
We hebben een paar keer moeten stoppen en lang moeten wachten voor wegwerkzaamheden, maar daar was niets aan te doen. Wel een meevaller was dat we tijdens het rijden een tijdzone passeerden en dat we nu terug in de Pacific tijdzone zijn… klok dus een uur terugdraaien en 9 uur tijdsverschil met België.
Ondertussen was het buiten al terug 33 graden en bedoeling was om in hotel wat aan het zwembad wat van de zon te genieten, maar toen we daar aankwamen bleek dat het er een schitterend binnenzwembad met jacuzzi was.
Het hotel (Best Western) was weer in orde totdat Stef even naar het toilet was geweest…
Hij had enkel maar een papiertje in het toilet geworpen en had het toilet doorgetrokken. Even later, terwijl we alle drie op de kamer zaten te genieten van een budweiser, vond ik dat ik een raar geluid hoorde en terwijl dat ik even ging kijken bleek dat de hele badkamer en al een gedeelte van onze kamer onder water stond. Het toilet was gewoon blijven lopen en stopte pas toen ik de toevoerkraan van het water dichtdraaide. Ondertussen dus wateroverlast in de kamer… en zelfs al daarbuiten tot in de gang. De opruimingsploeg van onze brandweer (http://www.brandweerbree.be) bellen was geen optie, dus maar zelf even alles opgeruimd met wat handdoeken, een andere kamer gevraagd en verhuisd naar een droge kamer. Na de verhuis zijn we een plons gaan doen in het echte zwembad.
In Prineville zelf, het oudste stadje van centraal Oregon, valt niet veel te beleven, wel hebben we er heel goed gegeten in een steakhouse. Morgen naar Klamath Falls in het zuiden van de staat Oregon.
 
 dag10_1
 In totaal verloren we vandaag 40 minuten aan zinloze files.
 
 dag10_2
 Alweer pech, onze hotelkamer onder water, en serieus.
 
 dag10_3
 Na de opruiming en verhuizing, was het tijd voor een Budweiser.
 
 dag10_4
 Zo stopt hier in Prineville het fietspad, echte Amerikaanse Logica.

06:57 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hei broerke en de rest natuurlijk!!! Stefke, als ik ooit de lotto win moogt ge me rondgidsen daar. Echt super vet!!! Hier is alles in orde zowel met de oudjes en uw aanhang. Natuurlijk ook met mij. Amuseer u daar nog, groetjes aan de rest en niet daar blijven hé... Heb toch iemand nodig om te plagen :-)
Bien...

Gepost door: Sabine | 12/09/2007

hey jorntje,

leuk dat ge u daar amuseert. lijkt geweldig mooi daar overal. weer van het ene extreem in het andere. hoop dat ge niet te veel in de auto zit en veel kunt doen/zien/drinken.
amuseer u daar, geef uw ogen goed de kost en doe de groeten aan uw vriedje, bud,

hilde

Gepost door: hilde | 12/09/2007

De commentaren zijn gesloten.