13/09/2007

WOENSDAG 12 SEPTEMBER 2007 ( PRINEVILLE - CRATER LAKE - KLAMATH FALLS )

Vandaag verder naar het zuiden, een rit van Prineville naar Klamath Falls (Oregon) dat gelegen is op 20 mijl van de grens met Californië.
Na het ontbijt dus weer de weg op en eerst richting Crater Lake National Park. De weg daar naartoe was mooi en leidde ons door verschillende kleine , bijna uitgestoven, spookstadjes. Onderweg hadden we ook zicht op de besneeuwde toppen van de Three Sisters Wilderness Area met 3 bergtoppen van meer dan 3000 m. Onderweg was ook duidelijk te zien dat we in vulkanisch gebied zaten door o.a. gestolde lava zoals bij Craters of the Moon.
Rond de middag waren we aan de ingang van Crater Lake Natinal Park. De inkomprijs voor een voertuig was 10 dollar en via een 33-mijl lange weg kan je met de auto volledig rond de krater en heb je verschillende mooie view-points onderweg.
Crater lake is een meer dat is ontstaan door de uitbarsting van de vulkaan Mount Mazama ruim 7.700 jaar geleden. Het is gevuld met regenwater en gesmolten sneeuw en met een diepte van 592 m is dit het diepste meer in de Verenigde Staten en één van de diepste meren ter wereld. Het water is kristalhelder en heeft een mooie blauwe kleur. In het meer is een klein eiland (Wizard Island) dat is gevormd door een andere uitbarsting.
Wij zijn het meer bijna volledig rondgereden en natuurlijk onderweg gestopt voor enkele mooie foto’s. Op het einde hebben we nog een bezoekje gebracht aan het visitor center en daarna was het weer tijd om door te rijden naar Klamath Falls via een mooie route langs Upper Klamath Lake.
Best Western Klamath Inn was best wel in orde, maar we snakten echt naar een buitenzwembad en dat was er niet. Het was buiten nog lekker warm toen we aankwamen en hebben dan maar even buiten op een bankje van de zon genoten en zijn dan naar het mooie verwarmde binnenzwembad gegaan. We hadden het rijk voor ons alleen want er was werkelijk niemand in het grote zwembad. Drank (budweiser) was geen probleem want we hadden een frigo op onze kamer en die was maar enkele meters verwijderd van het zwembad.
Het was een rustige, maar toch gezellige namiddag. Morgen wordt het waarschijnlijk wat drukker want dan staat de metropool San Francisco op het programma. Gedaan met de rustige dorpjes in het binnenland… we gaan naar de kust, naar de Pacific Ocean !
Oh ja, als jullie nog tijd hebben om te surfen, kijk dan ook eens even op de weblog van Carl (http://charlie-farstripes-blog.skynetblogs.be) , een vriend van mij die brandweerman en ambulancier is in Lennik. Hij vertrek binnenkort op  brandweerstage naar Charleston in South Carolina.
 
 dag11_1
 Samen aan de ingang van Crater Lake National Park
 
 dag11_2
 Nog nooit hadden we zo blauw water gezien.
 
 dag11_3
 Dominique had zin in een kleine hap, maar vind dat hier in de USA maar eens.
 
 dag11_4
 Een verfrissende duik in ons zwembad.

06:38 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.