15/09/2007

VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2007 SAN FRANCISCO - SALINAS

 Vandaag van San Francisco naar Salinas, dat iets ten westen ligt van Monterey, maar eerst hebben we met de auto nog wat rondgereden in San Francisco. We zijn door “Worlds Crookedest Street”gereden, dit is het kronkeligste straatje ter wereld en is gelegen in Lombard Street, je ziet het ook vaak terug in films, net als de steile heuvels in San Francisco. Dan zijn we via Chinatown en Union Square de stad uitgereden en de rit naar het zuiden gedaan via higway 1 (ook wel de mooiste higway ter wereld genoemd).
In Santa Cruz zijn we dan even gestopt om te tanken en om iets te eten. We zijn daar ook even gepasseerd in een ziekenhuis voor Stef, die al sinds Yellowstone last had van huiduitslag veroorzaakt door een allergische reactie op iets (wat weten we nog altijd niet). Voor de verzekering van Stef was het beter dat we bij een ziekenhuis gingen dan bij een dokter. Het was wel eens de moeite om te zien hoe het er hier aan toe ging. Alleen al om je in te schrijven moest je bij drie verschillende bureaus passeren. Het voornaamste dat ze moesten weten was: heb je een verzekering of kun je betalen ? Nu, ze waren allemaal heel vriendelijk hoor en na een uurtje oponthoud was alles al geregeld en was Stef bij een vriendelijke dokter gepasseerd die wat straffe pillen had voorgeschreven en konden dus weer verder. Om je een idee te geven wat het hier kost: 300 dollar zonder de geneesmiddelen. Bij het verlaten van de parking hebben we nog een helikopter op 20 meter van ons af zien landen die een patiënt kwam brengen.
Na nog een leuke stopplaats aan een strand en met zicht op pelikanen en zeeleeuwen zijn we eerst naar ons hotel gereden in Salinas om onze bagage al op de kamer te zetten, het hotel was weer een Best Western en was natuurlijk weer in orde.
Rond 16 uur zijn we dan vertrokken naar Monterey waar Stef en Jorn een duik hebben genomen in de oceaan. Ze beweerden dat het water heerlijk was, maar ik vond het toch raar dat er behalve zij, niemand in het water aan het zwemmen was, er was anders voldoende volk op het strand.
Na het zwemmen hebben we even rondgeslenterd in de oude Fischermans Warf van Monterey Bay waar je verschillende souvenirwinkeltjes en leuke restaurantjes hebt. Hier kun je ook boottochten doen om walvissen en orca’s te zien, maar wij gaan wachten op de orca’s van Sea World waar we op het eind van de vakantie nog naar toe gaan.
Na een gezellig terrasje zijn we dan naar de zonsondergang gaan zien aan de vuurtoren en we waren zeker niet de enigen, maar het was de moeite waard. Sunset is hier redelijk vroeg, namelijk al om 19:15 uur en tegen 20:00 uur is het hier al volledig donker.
We hebben dan nog gegeten in Fischermans Warf, maar dat was eigenlijk niet zo goed omdat alles gefrituurd was zoals fish and chips bij de Engelsen.
Alweer een leuke dag voorbij, morgen rijden we verder langs de kust via de mooie highway 1 naar Lompoc.
 
 dag13_1
 Foto genomen ergens naast de Highway 1 tussen San Francisco en Santa Cruz.
 
 dag13_2
 Hier was Stef even later 300 US$ armer voor een bezoek aan de dokter.
 
 dag13_3
 Ook Jorn en Stef hadden een broodje gekocht voor de kleine honger, een Amerikaanse Smoss.
 
 dag13_5
 Sunset aan het strand van Monterey Bay.
 
 dag13_6
 Bij zon en zee, probeer Jorn dan maar eens rustig te houden.

17:33 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey mannen! Hier is 't ook bijna zover...nog een paar uurtjes en we vertrekken richting States!

Gepost door: Carl | 16/09/2007

De commentaren zijn gesloten.