17/09/2007

ZONDAG 16 SEPTEMBER 2007 ( LOMPOC - MALIBU - LOS ANGELES )

 Na het ontbijt in het hotel zijn we via highway 1 verder gereden naar Los Angeles. Het eerste deel was een bochtige weg door de heuvels. Het tweede deel ging weer langs de kust waar we vele surfers aan het werk hebben gezien.
Net voor Los Angeles zijn we nog even gestopt bij een luchtmachtbasis van de Air National Gard, er was daar een klein buitenmuseum met o.a. een F-4 Phantom en een F-14 Tomcat (het vliegtuig uit de film Top-Gun).
Daarna kwamen we in Malibu waar je 27 mijl lang prachtige stranden hebt en zeer dure huizen met zicht op de oceaan. Het is zoiets als het Monaco van de Verenigde Staten.
In Malibu zijn we wat gaan shoppen in de supermarkt en zijn we gaan picknicken op het strand. Het strand was heerlijk en door zijn uitgestrektheid was er zelfs weinig volk. We hebben daar een paar uurtjes in de zon verbleven en dat kon je ’s avonds ook nog duidelijk zien (het was hoog tijd voor aftersun…). Vorig jaar zijn we ook al in Los Angeles geweest en hebben we de meeste dingen hier al gezien vandaar dat we vandaag een snipperdag aan het strand hebben genomen.
Daarna zijn we doorgereden naar het hotel, het Howard Johnson hotel aan de luchthaven van Los Angeles. Het hotel was niet zo chique maar was wel in orde,je had er een klein zwembad met een bubbelbad en meer moet dat niet zijn. Vanuit de kamer had je zicht op de landende vliegtuigen.
Na een duik in het zwembad zijn we naar Santa Monica gegaan. We hadden geen zin om met de auto te gaan en hebben dan maar de bus genomen. Via de gratis shuttledienst van het hotel zijn we  naar het busstation van de luchthaven gegaan. Vandaar uit hebben we lijn 3 genomen naar Santa Monica. De rit (16 km) koste 0,75 dollar per persoon. Voor die prijs kan je natuurlijk niet met de auto gaan.
Het was al donker toen we aankwamen in Santa Monica. Eerst hebben we even over de bekende pier geslenterd en dan zijn we naar het gezellige centrum van Santa Monica gegaan waar we ook hebben gegeten. In de verkeersvrije straat was veel volk en het was er leuk met de vele straatmuzikanten en straatartiesten.
De busrit terug verliep ook zonder problemen en na een telefoontje naar het hotel kwam de shuttle ons ook terug ophalen aan het busstation.
Vannacht geen schaapjes, maar wel vliegtuigen tellen…
Morgen naar San Diego, de eindbestemming van onze reis.
 dag15_1
 Samen op de foto met een F-14 Tomcat.
 
 dag15_2
 Lekker luieren op het mooie strand in Malibu.
 
 dag15_3
 De Lifeguard service wordt ook verleend door de brandweer van Los Angeles.
 
 dag15_4
 Jorn liet zijn torso vandaag even bijbruinen, maar net iets te lang. Het is nu een red lobster.

09:11 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.