23/09/2007

DINSDAG 18 SEPTEMBER 2007 ( SAN DIEGO - SEA WORLD )

Vandaag naar Seaworld dat zo’n 10 minuten van ons hotel gelegen is. Voor mij is het al de derde keer dat ik er naar toe ga en het blijft telkens een hoogtepunt.

Van een collega op het werk had ik gehoord dat je als militair één keer per jaar gratis binnen mag, dus dat moesten we dan maar even uitchecken. Dus wij aanschuiven aan een speciale kassa met daarboven in grote letters: ‘Here’s to the heroes”. En inderdaad, Stef en ik mochten gratis binnen met onze militaire identiteitskaart en Jorn mocht gratis binnen met zijn brandweerpas, waarvan ze ook dachten dat het een militaire kaart was. We kregen zelfs een speciaal pasje met “Hero”en daarachter onze naam… daar stonden we dus… de drie “heroes”. Aan de ingang moesten we nog eens ons pasje tonen  samen met onze militaire kaart en we hadden alweer 57 dollar per persoon uitgespaard.

Seaworld zelf is eigenlijk niet zo groot, maar je hebt er enkele fantastische shows die je zeker gezien moet hebben. We zijn eerst naar het Dolphin stadium geweest voor de dolfijnenshow. Als opwarmer hebben ze een zanger die het publiek wat vermaakt en tijdens de show proberen ze het ook leuk te houden met o.a. een scène waarin een vrouw in het water valt en gered wordt door een dolfijn. Het is prachtig om te dolfijnen te zien met al hun kunstjes en hun geweldig springvermogen, ze maakten zelfs salto’s. Daarna zijn we naar het sea lion and otter stadium geweest voor een grappige show met zeeleeuwen.

De hoofdattractie van Seaworld is toch wel de show met de orca’s in het shamu stadium. Na een introductie en een typisch Amerikaans tribute to the heroes begint de show met 4 grote orca’s (killerwhale zoals zij ze noemen) en de show is gewoonweg fantastisch. Als je bij deze show op de eerste 16 rijen zit word je gegarandeerd nat, ze noemen het ook de soak-zone.

Na een lunchstop in het smoke house zijn we naar het pets stadium geweest voor de dierenshow met honden, katten, duiven en zelfs een varken. De meeste dieren komen uit een asiel en het is fantastisch om te zien wat ze daar allemaal mee bereikt hebben.

Na de grote shows hebben we het wat rustiger aan gedaan en zijn we gaan zien naar wild artic (dieren uit het hoge noorden), pinguin encounter en naar shark encounter. De rollercoaster Return to the Mummy konden we natuurlijk ook niet overslaan en hebben we zelfs twee keer gedaan omdat er weinig volk was. De dolfijnenshow en de orcashow hebben we uiteindelijk nog een tweede keer gedaan en daarna zijn we teruggereden naar het hotel voor een plons in het zwembad.

De avond hebben we doorgebracht in het Gaslamp District, de uitgangsbuurt van San Diego met gezellige restaurants en bars met live muziek. Het is daar echt wel de moeite, maar je moet er geweest zijn om de sfeer te proeven. We zijn daar wat gaan eten in Dick’s Last Resort, een nogal speciale en leuke bar met veel sfeer.

We zijn daar geraakt met de trolley (tram) van San Diego die we kort bij ons hotel konden nemen. Zelf ben ik teruggeraakt met de laatste trolley en Stef en Jorn, die nog wat zijn blijven hangen, zijn uiteindelijk met de taxi teruggeraakt nadat ze het eerst met de fiets-taxi tevergeefs geprobeerd hadden.

Morgen jammer genoeg onze laatste dag in het gezellige en mooie San Diego.

 
 dag17_1
 Via dit loket kregen we gratis toegang tot Seaworld met onze militaire ID.
 
 dag17_2
 Tijdens de dolfijnenshow kwamen de dolfijnen meermaals het publiek groeten.
 
 dag17_3
 Samen op de foto voor een oude transportkar van onze hoofdsponsor.
 
 dag17_4
 De grote Orca's hadden een speciale manier om het publiek te groeten.
 
 dag17_5
 Ook de show van de zeeleeuwen was zeker de moeite.
 
 dag17_6
 Jorn en Stef samen op de foto met Moregan, onze dienster in het Dick's Last Resort.

13:54 Gepost door Dominique - Jorn - Stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Dominique!
Ik ben ook net terug sinds vandaag, na een prachtige tijd aan de oostkust van de States. Je moet de komende weken mijn blog maar volgen voor de verhalen en foto's. Man man man, al die foto's van San Diego en zo brengen mij goeie herinneringen boven...!

Gepost door: Carl | 01/10/2007

De commentaren zijn gesloten.